Aegina pistachio spoon sweet! Γλυκο του κουταλιου με φιστικι Αιγινης!

Το φιστίκι, σήμα κατατεθέν της Αίγινας, είναι το αγαπημένο προϊόν ντόπιων και επισκεπτών του νησιού! Οι περισσότεροι το απολαμβάνουν ψημένο, αρτυμένο με αλάτι και λεμόνι. Κάποιοι το προτιμούν απλά ελαφρά ψημένο και ανάλατο. Λίγοι τυχεροί το τρώμε φρέσκο, απ' ευθείας από το δέντρο!
Παγωτό φιστίκι, γλυκά ταψιού με φιστίκι, υποβρύχιο με φιστίκι, παστέλι με φιστίκι, μαντολάτο με φιστίκι, σοκολατάκια με φιστίκι, πραλίνα φιστίκι... τόσοι διαφορετικοί τρόποι να το γευτούμε!
Για εμένα, όμως, ο πιο ξεχωριστός είναι το γλυκό κουταλιού φιστίκι!
Για να φτιαχτεί το γλυκό φιστίκι, πρώτα από όλα πρέπει να συλλέξουμε τους καρπούς όταν αυτοί είναι ακόμη τρυφεροί. Μετά, τους διαλέγουμε έναν - έναν, τους βράζουμε, βάζουμε στο τσουκάλι μας ζάχαρη, χυμό λεμονιού και αρωματίζουμε με βανίλια!
Απολαύστε το σκέτο ή πάνω από το αγαπημένο σας γιαούρτι ή παγωτό!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

How to... wine steamed mussels! Η τελεια συνταγη για μυδια αχνιστα!

Η πιο Αιγινητικη σαλατα που εχετε φαει ποτε!

Aegina's delicious local fish! Κατσουλα η Αιγινητικη!