How to... wine steamed mussels! Η τελεια συνταγη για μυδια αχνιστα!

Απολαύστε τα με φρεσκοψημένο ψωμάκι!
Τα φρέσκα μύδια είναι μία εξαιρετική πρώτη ύλη που βρίσκουμε κατά κόρων στις θάλασσές μας! Τι πιο νόστιμο, ελληνικό και -κυρίως- εύκολο από ένα λαχταριστό πιάτο με μύδια αχνιστά! Η παρακάτω συνταγή είναι δοκιμασμένη και βρίσκεται τα τελευταία 7 χρόνια στο μενού της ταβέρνας μας.

Υλικά:

12-15 τεμάχια μύδια φρέσκα

1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 ποτήρι του κρασιού λευκό ξηρό κρασί
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Μαϊντανός ψιλοκομμένος

Εκτέλεση:

Πλένουμε καλά τα μύδια. Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο και το σκόρδο ίσα που να μαλακώσει, προσέχοντας να μην αρπάξει. Προσθέτουμε τα μύδια, αφαιρώντας προσεκτικά το μουστάκι τους και σβήνουμε με το κρασί. Σκεπάζουμε το τηγάνι με ένα καπάκι ώσπου να ανοίξουν όλα τα μύδια. Αφαιρούμε τα μύδια από το τηγάνι, τα τοποθετούμε σε ένα βαθύ πιάτο και αφήνουμε το ζουμί τους στη φωτιά μέχρι να δέσει. Περιχύνουμε με το ζουμί τα μύδια και τέλος προσθέτουμε ψιλοκομμένο μαϊντανό και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Ταιριάζουν τέλεια με φρεσκοζυμωμένο ψωμάκι!

The fresh mussels are a unique ingredient to use in the greek cuisine. The following receipe is one of the easiest and yet tasty ways to enjoy them! You may find the receipe in our restaurant menu as well!

Ingredients:


12-15 fresh mussels
1 medium clove garlic, finelly chopped
4 tablespoons of olive oil
1 glass of dry white wine
Fresh fround pepper
Chopped fresh parsley

Preparation:

Rinse with water and clean the mussels carefully. In a deep pan, add the olive oil and garlic, over medium heat and add the mussels. Once the garlic is soft, add the wine and cover the pan, until the mussels are opened. Remove the mussels, increase the heat to high and leave the remaining broth. Seve both the mussels and the broth and rinse with pepper and parsley. Serve fresh bread alongside and enjoy!


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η πιο Αιγινητικη σαλατα που εχετε φαει ποτε!

Aegina's delicious local fish! Κατσουλα η Αιγινητικη!